“Katil kim?” perde dedi

Mevzu Tiyatro’nun ilk yetişkin oyunu “Katil kim?” perde dedi. Ege Perla’da bulunan Mozart PSM’de sergilenen oyun izleyenlerden büyük alkış topladı.

Gizem Gisten Kaplan’ın kaleme aldığı, Özgün Aytar’ın yönettiği oyunda, sahneyi Akın Alper, Alper Varan, Çetin Çelik, Kıvanç Tiner ve Özgür Aytar paylaşıyor.

Tek perdelik oyunda, sosyal statüsü birbirinden farklı beş kişi; bir milletvekili, bir hâkim, bir polis, bir müteahhit ve bir esnaf nedenlerini bilmedikleri sebepten dolayı kaçırılıyor ve bir odanın içinde tutuluyorlar. Oyunun başından itibaren karakterler arasındaki statü çatışmalarının getirdiği trajikomik sahneler yaşanırken, zaman geçtikçe ‘Katil kim?’ sorusunun cevabı aranıyor ve gerginlik git gide artıyor.

“Katledilen kadınlara adıyorum”

Oyunun yazarı Gizem Gisten Kaplan, oyun bitiminde yaptığı konuşmada oyunu, katledilen kadınlara adadığını söyledi. Kaplan şu ifadeleri kullandı: “Bu benim ilk tiyatro metin yazarlığım, yazarken benim için inanılmaz güzel bir yolculuktu fakat yazarken en çok zorlandığım yer kadın cinayetine bir isim vermek oldu. İstedim ki hiçbir yaraya tuz basmayayım hiçbir kabuğu kanatmayayım. O yüzden daha önce cinayeti olmamış bir kadın ismi olsun istedim. Bulamadım. Bu ne kadar acı bir şey düşünebiliyor musunuz? hemen hemen her kadın isminden bir cinayet var. Ağzımdan ‘Ah’ çıkabildi sadece o sebeple adı Ahsen oldu. Sizlerin huzurunda bu oyunu katledilen tüm kadınlarımıza adıyorum. Dilerim bundan sonra tüm kadınlarımız, tüm canlılarımız için çok daha yaşanılası bir Türkiye olur.”

18 yaş sınırının olduğu oyun, 29 Nisan 2023 Cumartesi günü saat 20.30’da yine Mozart PSM’de izleyici ile buluşacak.

Loading