Deprem Bilimci Ahmet Ercan ölümden döndü

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, yılbaşı tatili için gittiği Mısır’da ölümden döndü.

Yılbaşı tatili için arkadaşlarıyla Mısır’a giden Prof. Dr. Ahmet Ercan, denizdeki mercanları seyretmek için açıldığı denizde boğulma tehlikesi atlattı. Ercan, yaşadığı dehşeti anlattı.

Mercanları izlerken akciğerine su kaçtığını ifade eden Ercan, “Ağzımda ağızlık olduğundan kimseyi yardıma çağıramadım. Önce sırt üstü döndüm. Ciğerime kaçan su, soluk almamı engelliyordu. Yüreğim patlayacak gibi çarpıyor, göğsüm sıkışıyordu” dedi.

Kendisini zorlayarak karaya çıkabildiğini ifade eden Ercan, “Yavaşça kumsala yürüdüm. Sonunda kumsala varınca baş aşağı yığıldım kaldım. Burnumdan, ağzımdan sular geliyor, başım dönüyor, kusmak istiyordum. Halen kimse beni görmemiş, kimse ilgilenmiyordu. Öylece ne kadar kaldım bilmiyorum.” ifadelerini kullandı.