Pınar Karşıyaka zirveye yerleşti

Pınar Karşıyaka, basketbolda Türkiye bir yana, Avrupa’da ses getiren bir takım. Kaf-Kaf’lar bu sezon ligde şampiyonluk hedefi ile başarıdan başarıya koşuyor. Geride bıraktığımız hafta yaşanan sürprizler, Karşıyaka’nın ekmeğine yağ sürdü, Fenerbahçe ile Anadolu Efes’in önünde liderliğe yükseldi. G.Saray, Efes’i 92-85, Frutti Extra Bursa Spor ise F.Bahçe’yi 84-73 yendi, Pınar KSK de deplasmanda Gaziantep’i 76-67 aştı. Efes ile ikinci yarıda müthiş seyirci desteği ile oynayacağı için ayrı bir avantaja sahip.

Karşıyaka’nın basketbol tarihinde şanlı zaferler var. 1987 ve 2014 sezonlarında iki kez Cumhurbaşkanlığı Kupasını kazandılar, 2014’te Türkiye Kupası’nı da müzelerine götürdüler. Avrupa Şampiyonu da olacaklardı ama Rusya’nın Krasnye Krylia takımı önünde 21 sayı öne geçmelerine karşın sorumsuz bir taraftarın zemine su dolu şişe atması ile kaybettiler. Maç duraklamaya uğramış, bu olay KSK’nin şok yaşamasına ve kaybetmesine neden olmuştu.

Muhteşem altyapı

Altyapıdan Tuğrul Taşkıngenç, Nihat Mala, Cihangir Başaran, Suat Olca, Murat Aşkın, Şadi Olcay ve Celal Arısan başta yüzlerce genç yıldız yetiştiren KSK, İstanbul takımlarından daha düşük bütçesi ile yabancı yetenek bulma konusunda da Türkiye’ye ders verdi. 1986’da Wiley Davis’i getirip ligi ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanan KSK, Stepanov, Bobby Dixon, Diebler, Strawberry, Domercant’ı Türkiye’ye tanıtmıştı. Bunlardan Domercant, Barselona’ya Strawberry de Olympiakos’a transfer olmuştu. Şimdiki kadroda da müthiş bir silah var: Bonzie Colson. Ayrıca M’baye, Roll Taylor da formlarının zirvesinde. Kaf-Kaf’a şampiyonluk yakışır.

Loading