ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price yaptığı basın açıklamasında, İran’ı nükleer müzakerelere geri dönmeye ve “iyi niyet” göstermeye çağırarak, ABD’nin anlaşmayı hızlı bir şekilde yeniden canlandırmanın mümkün olduğuna inandığını söyledi. Sözcü Price, “Viyana görüşmelerine dönmeye hazırız ve 2015 Ortak Kapsamlı Eylem Planı (JCPOA) anlaşmasına karşılıklı tam uyuma dönüş konusunda bir anlayışa hızla ulaşmanın ve uygulamanın mümkün olduğuna inanıyoruz” dedi.
Müzakerelerin, “Haziran ayındaki 6. tur müzakerelerin sonunda bekleyen az sayıdaki meseleyi kapatmaya” odaklanması gerektiğini belirten Price, “Açıkça belirttiğimiz gibi, İran kışkırtıcı nükleer adımlar atmaya devam ettikçe, bu pencere sonsuza kadar açık kalmayacak, bu nedenle İran’ın hızlı ve iyi niyetle müzakere etmek için Viyana’ya gelmesini umuyoruz” diye konuştu.
Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kasım ayı bitmeden önce Viyana’da başlatılan nükleer anlaşmaya geri dönüş müzakeresine döneceklerini söyleyen İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri Keni, Belçika’nın başkenti Brüksel’de Avrupa Birliği (AB) yetkilileri ile nükleer anlaşmaya geri dönüş müzakerelerini değerlendirerek müzakerelere ilişkin görüşmelerin olumlu geçtiğini belirtti.