Dinamik Isı yeni yatırımlarla büyüyor

Kurulduğu 1991 yılından bu yana emin adımlarla ilerleyen Dinamik Isı, yeni yatırımlarla büyümesini sürdürürken, 55 milyon TL yatırımla 5. tesisini kuruyor.

Yapı ve inşaat sektöründen HVAC endüstrisine, plastik ve ambalaj sanayinden otomotiv ve taşıt sanayine, mobilyadan ayakkabı ve çanta sanayine, mekanik tesisattan makine sanayine kadar birçok sektörün ihtiyaçlarına uygun ürünleri üreten ve halen 24 ülkeye ihracat yapan Şirket, bu yeni yatırımıyla üreteceği ürünleri yurtdışı pazarlara da sunarak ihracat kapasitesini arttırmayı hedefliyor.

20 bin metrekare alana yeni tesis

Büyüme hedefleri doğrultusunda yoluna hızla devam eden Şirket, bünyesine katmış olduğu Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 20 bin metrekare büyüklüğündeki sanayi arsası üzerinde, yeni bir üretim kapasitesi olarak “Elastomerik Kauçuk Köpüğü Yalıtım Malzemeleri Üretim Tesisi” projesinin temelini geçtiğimiz günlerde attı.  Toplam yatırım bedeli 55 milyon TL olan 5. tesisinde şirket ilk etapta yılda 4.000 ton başlangıç kapasitesi sonrasında devreye girecek 2. Faz ile birlikte yılda 10 bin ton üretim kapasitesine sahip olacak.

2021 sonunda devreye girecek

Üretim kapasitesini arttırarak firma değerine önemli katkılar sağlayacak olan yeni fabrika yatırımının, aynı zamanda personel istihdamı da oluşturarak ekonomik ve sosyal kalkınmaya önemli ölçüde fayda sağlaması düşünülüyor. Ülkeye de enerji verimliliğini artırmaya yönelik katkı sunacak olan bu tesisin, 2021 yılı sonuna kadar tam kapasite ile seri üretime başlaması hedefleniyor.

Planladığı hedeflerini bir bir gerçekleştiren Şirket, yeni yatırımının tamamlanmasıyla birlikte, toplam büyüklüğü 42 bin  metrekare kapalı alana sahip, 5 üretim tesisi ve 1 depoya ulaşacak fabrikaları ile Ülkemiz için üretmeye ve değer yaratmaya devam edecektir. Geçtiğimiz Eylül ayında İstanbul Borsası’na kote olarak halka açık bir şirket haline dönüşen Dinamik Isı, yatırımları doğrultusunda büyümesini sağlıklı ve güvenli bir biçimde sürdürerek ülkeye kaynak yaratan ve yeni istihdam kapıları açarak fayda sağlayan Şirket olma hedefindedir.