Türkiye’nin örnek lisesi İAOSB’nin okuluna kayıtlar başlıyor

Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için yeni dönem kayıtlarında geri sayım başladı.

LGS sonuçları doğrultusunda Türkiye genelinde ilk yüzde 5’lik dilime giren öğrenciler, Türkiye’nin örnek gösterilen okulları arasına ismini yazdıran Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne yüzde 100 burslu olarak kaydını yaptırabilecek. 30 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında alınacak ön kayıtların ardından 8-9 Temmuz 2021 tarihinde asıl kayıtların kabulü gerçekleştirilecek.

Alanında Türkiye’de örnek gösterilen okul; Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Makine ve Tasarım Teknolojisi alanlarındaki toplam 120 kişilik kontenjanı ile sanayinin geleceğine ışık tutacak gençleri bekliyor.

Üretim süreçlerine değer katan öncü çalışmaları ile ülke ekonomisinin lokomotifleri arasında yer alan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin kurucusu olduğu okulda, yemekten kıyafete, ulaşımdan kırtasiyeye, öğrencilerin tüm ihtiyaçları Bölge tarafından karşılanıyor.
Fiziki olanakları ve akademik kadrosu ile özel kolej standartlarının en üst seviyesinde yer alan okul; akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda kısa sürede kazandığı başarılarla da göz dolduruyor.

Okulun Kurucu Temsilcisi, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş; “Ekonominin ancak güçlü sanayi ile gelişebileceği gerçeğinden hareket ile elimizi taşın altına koyarak ilk kez 2013-2014 yılında okulumuzun kapılarını açtık. Kısa süre içerisinde öğrencilerimizin kazandığı başarılar ile ‘meslek lisesi algısının’ olumlu yönde değişmesine katkıda bulunduk. Birbirinden farklı alanlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren, ileri seviyede İngilizce bilen, özgüveni yüksek, mesleki-bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eden öğrencilerimiz sayesinde sanayide yeni yıldızların parlayacağını görebiliyoruz” dedi.

Pandemi sürecinde online olarak gerçekleştirdikleri kesintisiz eğitim ile gençlerin akademik eğitim programını başarı ile tamamladıklarını bildiren Uğurtaş, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında, 9-10 ve 11. sınıflara toplam 22 bin 620 saat; üniversiteye hazırlanan 12. sınıflara ise yıl sonuna kadar 7 bin 340 saat online dersin verilerek, her ay Türkiye Geneli Deneme Sınavı yapıldığını bildirdi.

Yüzde 100 burslu eğitimin yanı sıra lise döneminde ihtiyacı olan öğrencilerine sağladıkları burs desteğini üniversite sürecinde de sürdürdüklerini hatırlatan Uğurtaş, “Çocuklarımız dilerlerse Türkiye’nin en iyi teknik üniversitelerine gidip başarılı birer mühendis olarak, dilerlerse mezuniyetin ardından çok iyi işletmelerde teknisyen olarak hayatlarına devam edebilirler. Öğrencilerimizin toplumun her kademesinde örnek gösterilmesinden onur duyuyor, nitelikli okullar sayesinde nitelikli bireylerin yetişebileceğine olan inancımızla yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi olarak öğrencilerimizin ailelerine maddi bir yük yaratmadan, tüm eğitim sürecindeki ekonomik kaygıları ortadan kaldırarak, mesleğini elde edecek gençleri verilen eğitim ile yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyor, yeni eğitim-öğretim döneminde tüm öğrencilere başarılar diliyorum” diye konuştu.