Akademide Girişimcilik Zirvesi ilk kez yapıldı, ilklere imza attı

Girişimcilikten çevreye, başarı hikayelerinden önemli etkinliklere bir çok alanda önemli çalışmalar yapan KANALEKONOMİ bu defa da Türkiye’de bir ilke imza attı. Zaman zaman eleştirilere konu olan üniversite- girişimci ilişkisini masaya yatırdı. Konuyla ilgili Mersin Üniversitesi Girişimci Merkezi ile işbirliği yapılarak gerçekleştirilen etkinlikle bir ilke imza atılmış oldu. “Akademide Girişimcilik Zirvesi” adıyla gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye’nin 7 bölgesinde bulunan 9 farklı üniversiteden başarılı girişimci akademisyenler önemli mesajlar verdi. Ama en anlamlı konuşmayı tam da etkinlikle örtüşen mesajlarla SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu yaptı. Konukoğlu’nın ilk mesajı  “Girişimcilikte bahane olmaz. Genç girişimcilerimiz eğer emek vermezse, mücadele etmez ve çabuk sıkılırsa başarılı olamaz” diyerek verdi ve şöyle devam etti:

. Girişimci sayımızda artış var son yıllarda. Gençlerimiz girişimcilikten korkmasınlar. Kapıdan kovsalar pencereden gireceksiniz.

. Pencereden kovsalar kapıdan gireceksiniz. Bin sefer konuşup bir sefer işi koparırsınız.

. Kadın girişimcilerimiz kadınların içgüdüsünden olsa gerek mücadele konusunda erkeklere göre daha azimliler, bizler biraz çabuk bıkıyoruz gibi geliyor.

. Bazı genç arkadaşlarımızda üniversitenin son dönemlerinde bir ümitsizlik oluyor. Mezun olduğumda ne yapacağım demeyi bırakıp başarılı olacaklarına inanarak yılmadan mücadele etmeliler.

. Belki birkaç kez denemek durumunda kalabilirler ama önünde sonunda başaracaklarından şüphe duymasınlar.

. Gençlerimiz asla pes etmesinler, çok çalışıp mücadele etsinler. Üniversitelerimiz nitelikli eğitim veriyor.  Gençler teknolojiye yetişkinliklere göre daha hakim.

.  Bilgiye erişimin kolay olduğu bir dönemde gençlerimiz bu fırsatları iyi değerlendirmeli. Teknolojiyi verimli ve doğru kullanan gençlerimiz başarılı birer girişimci olabilirler.

. Babam Sani Konukoğlu ‘Mal alacaksınız veya bir işe gireceksiniz. Geç kaldık diye bir şey yok. Başladığınız gün en erken gündür’ derdi.

. Üniversite- sanayi iş birliği konusunda son yıllarda önemli çalışmalar yapıldı. Son yıllarda üniversite- sanayi işbirliği her gün daha ileriye gidiyor.

Akademide Girişimcilik Zirvesi’nin açılışında Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ile KANALEKONOMİ Kurucu Başkanı ve Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak önemli mesajlar verdi. Toplantıda Akademide Girişimcilik, Dijital Girişimcilik ve Sürdürülebilir Girişimcilik olmak üzere 3 ayrı oturum yapıldı. Oturumların moderatörlüğünü Ekonomi Gazetecileri Derneği Yöneticileri Murat Gülderen ve Çiğdem Subaşı ile Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Duygu Hıdıroğlu yaptı.

…………………

Türkiye’nin önde gelen isimleri başarı merdivenlerini nasıl tırmandıklarını anlattılar.

Başarı hikayelerini anlattılar

Akademide Girişimcilik Zirvesi’nde toplantı yöntemi konusunda da bir ilke imza atıldı. Her oturum sonrasında oturum başlığına uygun bir iş insanı başarı hikayesini anlattı. Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan mobilyadan yenilenebilir enerjiyi hangi fırsatları değerlendirerek yükseldiklerini anlattı. Arı ürünleri konusunda devrim niteliğinde projelere imza atan Bee’o Kurucusu Aslı Elif Tanuğur Samancı da bilimsel çalışmalarını nasıl ticarileştirdiğini aktardı. Bilişim teknolojileri ve dijitalleşme konusunda ilkleri başlatan Wediacorp Holding Kurucusu Funda Şen ise bu alandaki fırsatları paylaştı. Bu arada açılışta söz alan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle etkinliğin gelecek yıl İnovasyon Haftası kapsamında yapılmasının çok yerinde olacağı mesajı verdi.

İşte toplantıda konuşan akademisyenler

. Prof. Dr. Kürşat Çağıltay – Orta Doğu Teknik Üniversitesi

. Prof. Dr. Özlem Yalçın – Koç Üniversitesi

. Doç. Dr. Leyla Türker Şener- İstanbul Üniversitesi

. Prof. Dr. Gülüzar Kurt Gümüş- Dokuz Eylül Üniversitesi

. Doç. Dr. Mehmet Kenan Kanburoğlu – Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

. Doç. Dr. Pınar Göktaş- Süleyman Demirel Üniversitesi

. Prof. Dr. Kürşat Demiryürek- 19 Mayıs Üniversitesi

. Doç. Dr. Zeliha Tekin- Muş Alparslan Üniversitesi

. Prof. Dr. Mustafa Bayram- Gaziantep Üniversitesi