Tanık Sedat Peker

Sedat Peker’in 8 Youtube videosundan sonra; öyle veya böyle bir dönemin sonu geldi. Hukuksuzluk diz boyu.

Söylediklerini bilmiyor muyduk? Kısmen ama tam olarak değil ve biz 128 falan milyar dolar sanırken olay çok daha vahim imiş anlaşılan.  Hayır, tanık ifadesi ile sabit olarak bilmiyorduk. Böyle tanıklar ortaya çıkabilsinler diye gelişmiş hukuk sistemlerinde tanık koruma programları, whistle blower yasaları vs. var.

Sanırım bundan sonrası uluslararası hukukun meselesidir.  Yıllardır yazıyorum: OGS / HGS gişelerini tek gişeye çevirme becerisini gösteremeyen Ulaştırma Bakanının oğlunun gemilerine şaşırıp durduğumu. Terfian “başbakan” oldu. Herkesin gözü önünde oldu.  Bu belki bizim coğrafyamızda olan istilalardan dolayı kültürümüzün içine girmiş bir çekingenlik. Hukuk ve Ahlak yazımda da değindim. Artık bundan sonra bu olay öyle veya dikiş tutmaz.

Anketlere de bakınca gari bu ülke açık seçik ilk 6 yılında danışmanlarını dinleyen ve akıl mantık çerçevesinde ülkeyi uçuran liderin, herhalde eksik eğitim, kişilik yapısı ve hırsı nedeni ile  ayakları giderek yerden kesildi. Kimse ona söz geçiremez hale geldi anlaşılan. Bir görüntü gözümün önüne geliyor. Bir hukuk müessesesi özel gününde,  Gül Cumhurbaşkanı, Erdoğan Başbakan ön sırada dinleyici,   Metin Feyzioğlu ise kürsüde almış sazı eline sözün şehvetine kapılmış (boş?) konuşuyor da konuşuyor.

Başbakan Cumhurbaşkanı’na “Kalk gidelim” deyip kalkıyor ve Cumhurbaşkanı Başbakan’ın peşinden kalkıyor. “Nedir Gül’ü bu kadar ürküten?” diye düşünmüş ve şaşırıp kalmıştım. Devlette o an baş Gül idi ve bu “hiçe sayılmaması gereken” bir protokol hatası idi! Başbakan o anda karar verip icraata geçmişti!

“Bocalama kaptan ben gidemem” diyor anketler, yelkenliyi korkutarak vs rüzgara karşı sürmeye çalışan Kaptan’a.

Kralın hakkı krala, şeytanın ki şeytana, Tanrının hakkı Tanrıya ve Sedat Peker’in hakkı Peker’e.

“Hukuk Guguk, Göç konulu”   kitabımın son okumasını yaptım ve umuyorum baskıya girer. İsmi Bir Varmış. İzan yayınevinden. Kendi işini yapan bir vatandaşın var olan veya olmayan hukuk ile olan deneyimi.

Unutmamak gerek Peker’in deyimi ile patron biz, üretenleriz.  Diğerleri bizim memuran. Bir süre yollardayım. Bundan sonraki Peker Videosu Hollanda, ABD falan gibi bir ülkeden olur ise de şaşırmam doğrusu. Karayipler civarında bir yerden de olsa cep telefonumdan mümkün olursa izleyeceğim.