Hamdi Güvenç açıkladı: İşte Dalaman'ın göz diktiği 4 yeni Pazar
Tarih : 2012.01.17  17:25:03
ATM Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu üyesi Hamdi Güvenç, İngiliz pazarındaki yüzde 11'lik düşüşe karşın alternatif pazarlara yöneldiklerini, özellikle Almanya ve Hollanda pazarında yeni rotalar çizdiklerini anlattı.

Muğla'da bir süredir Vali Fatih Şahin'in başkanlığında il turizm müdürü önderliğinde bir İl Turizm Konseyi oluşturduklarını belirten Hamdi Güvenç, "Bu anlamda bölgenin tüzel turizm kişilikleri GETOB, FETOB, BODER ve turizm altyapı birlikler, 15 veya bir aylık periyotlarla Muğla’da toplanıyoruz" bilgisini verdi.

Bu toplantılarda özellikle İngiltere pazarında ortaya çıkan düşüşü değerlendirdiklerine dikkat çeken Güvenç,  geçen yıl itibariyle bu pazarda yüzde 11'lik bir eksi yaşandığını anımsattı.
Bodrum ve Dalaman'ın büyük oranda İngiliz pazarına bağlı bölgeler olduğunu anımsatan Güvenç, şunları söyledi:

ALTERNATİF PAZARLARI ARAŞTIRIYORUZ


"Özellikle Dalaman bölgesinde bu oran yüzde 70’lere kadar çıkıyor. Uzun zamandır üzerinde konuştuğumuz “bir pazara bu kadar bağımlı hale gelmek riskli” değerlendirmeleri, 2011 yılında yaşadığımız yüzde 11’lik düşüşle iyice su yüzüne çıktı.  Yaşanan düşüşe karşı hangi pazarlar bölge olabilir eksenli konsey toplantısında, Almanya, Rusya, Hollanda  ve İskandinav ülkeleri ön plana çıktı. Bu çerçevede bu pazarlarda, Bakanlığın da desteğiyle, yoğun pazarlama faaliyetlerinin yollarını araştırdık"

Şu anda alternatif pazarlar üzerinde çalıştıklarını belirten Güvenç,  özellikle İskandinav ülkeleri ile bağlantı halinde olduklarını söyledi. İskandinavya’da Thomas Cook- Northern Europe ve TUI İskandinavya ile görüştüklerini kaydeden Güvenç, Dalaman bölgesine 12 bin pax'lık bir rota belirlendiğini söyledi. Aynı şekilde Almanya'nın 4’üncü büyük tur operatörü FTI ile yapılan görüşmelerde, FTI’ın Dalaman’a seferlerinin başlamasına karar verildiğini bildiren Güvenç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

FTI İÇİN BAŞLANGIÇTA 15 BİN PAX HEDEFLENİYOR


"FTI ilk olarak Dalaman’a uçacak ve başlangıç 15 bin pax'la olacak. Onlarla da yine benzer şekilde, havalimanı indirimi, ortakl reklam çalışmaları ve GETOB Başkanı İlhan Beyin önerisi ile sezon başı ve sonlarında belli otellerde indirim yapılarak müşterinin kalıcı hale gelmesini sağlama noktasında ortak çalışmalar yapılacak. Bu ay içerisinde Turizm Bakanlığı’nın yapacağı Alman tur operatörlerini ziyaret programında FTI’ı birinci sıraya konuldu.

Alman pazarı bizim için çok önemli. İngilizlerden önce buraya Almanlar geliyordu. Alman ziyaretçilerin sayısını artırmak amacıyla bölge olarak FTI ile beraber 9 şehirde gerçekleşen road show’a katıldık. Bu şehirlerde acentelerle bir araya gelindi. Nisan başında yine TUI ile beraber road show yapacağız. Ayrıca info tur yapmak amacıyla TUI’nin belli başlı acentelerini bölgede ağırlayacağız.

Pazar çeşitlerindirme arayışlarımız neticesinde yöneldiğimiz bir diğer ülke ise Rusya... Rusya’da ülkenin 4 büyük tur operatörü ile bir program yaptık. Gerçekleşen toplantıda, hangi zeminde ne tür işbirliği yapılabileceğinin çalışmaları yapıldı. Bu konuda, Pegas, Tez Tur ve Odeon ile ilk görüşmelerimizi, yaptık.  Yine bu ülkede de road showlar planlandı. Ayrıca acentelere yönelik info turlar da düzenleyeceğiz. Vali Şahin başkanlığında söz konusu operatörlerinin Antalya’daki merkezlerine iadei-i ziyarette bulunarak programı somutlaştırdık."

Hollanda'ya yönelik çalışmaların da devam ettiğini bildiren Hamdi Güvenç, burada pazarı yüzde 35'ini elinde bulunduran Corendon ile görüşmeler yaptıklarını ve haftalık uçak sayısını 3'ten 8'e çıkardıklarını söyledi.  Bunun da ilave 25 bin pax olduğunu kaydeden Güvenç, oransal olarak en büyük artışın Hollanda’dan sağlanacağını, ayrıca Türkiye-Hollanda diplomatik ilişkilerinin başlamasının 400. yıldönümü vesileri ile havalimanında bir Hollanda köşesi oluşturulacağını da sözlerine ekledi.

1322 kez okundu
Diğer Turizm Haberleri